site found HR One - Executive search and project staffing

Job opportunities All vacancies

Environment and Sustainability Coordinator

Job description

Department Info

De afdeling Environmental Health and Safety zorgt voor de ontwikkeling en implementatie van alle gezondheids- en veiligheidsprogramma's. Wij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van alle medewerkers op het werk en voor het gebruik van de juiste voorzorgsmaatregelen. Het team is ook verantwoordelijk voor de naleving door de organisatie van alle toepasselijke milieunormen en -regelgeving.

Job Summary 

Als Safety- and Environmental Coordinator voer je operationele taken uit en ondersteun je de interne dienst preventie en bescherming van het welzijn op het werk.

In deze functie zal je rapporteren aan de EHS Manager EMEA. 

Job Responsibilities

Als Safety & Environmental Coordinator ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van operationele taken van de milieucoordinator en de bijhorende administratieve milieuverplichtingen (vb. afvalstoffenregister, milieuvergunningen, integraal milieujaarverslag, diverse aangiftes, ...). Je volgt tevens de relevante wetgeving op. 

Je draagt bij de tot ontwikkeling, invoering, toepassing en evaluatie van milieuvriendelijke productiemethoden en producten. Je verschaft advies bij de ontwikkeling en invoering van nieuwe processen. 

In deze functie zal je meewerken aan de operationele taken van de Interne Dienst Preventie en Bescherming op het Werk betreffende welzijn en veiligheid. Zo ben je verantwoordelijk voor het organiseren, uitvoeren en opvolgen van metingen in het kader van arbeidshygiëne, en van keuring en technische controles van arbeidsmiddelen. Daarnaast werk je mee aan de uitwerking en het opstellen van veiligheids- en milieuprocedures. Je woont overlegmomenten met andere afdelingen binnen de organisatie bij en bent de Subject Matter Expert (SME) aangaande milieu en veiligheid. Tot slot werk je mee aan de opleidingen die door de IDPBW worden georganiseerd en aan de uitvoering van het noodplan (EHBO, brand, ...). 

Je beheert het geïntegreerde milieumanagementsysteem (volgens bepalingen vastgelegd in ISO14001). 

Profile Description

Je hebt minimaal een professionele bachelor diploma. 

Je bent in het bezit van een diploma Milieucoördinator niveau A

Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Engels, zowel gesproken als geschreven. 

Je bent vertrouwd met procedures en regelgeving betreffende milieu- en omgevingsvergunningsaanvragen. 

Je bent een vlotte communicator die graag samenwerkt met anderen

Je bent in staat om verbetervoorstellen te doen en deze op te volgen. Proactiviteit is één van je sterktes.  

Uiteraard heb je ook de nodige administratieve skills en werk je vlot met courante software programma's. 

Gezien onze productieplants in Haasrode en ons Europees DistributieCentrum in Genk gevestigd zijn, ben je flexibel om vanuit de 2 vestigingen te werken.

Offer

Wij bieden je een fulltime functie als Safety- and Environmental Coordinator bij een internationaal bedrijf in medische hulpmiddelen.

Je komt terecht in een gepassioneerd EHS-team, met teamleden die je zullen begeleiden om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

We bieden een omgeving die kwaliteitsproducten en zorg voor patiënten en zorgprofessionals centraal stelt, samen met een competitief salaris en voordelenpakket (maaltijdcheques, bedrijfsrestaurant, ...).

Omdat CARE een van onze kernwaarden is, zorgen we ervoor dat je een pensioenregeling, een zorgverzekering en een Employee Assistance Program hebt.

Tijdens het sollicitatieproces krijg je de kans om te praten met meerdere enthousiaste collega's van het team, die er naar uitkijken om je meer te vertellen over ons bedrijf, onze missie, de job, het team, ...

Contract

Executive search

Experience

minimum 3 years

Education

Higher Education

Languages

Dutch, English

Sector

Medical Devices

Region

Haasrode

Job type

Full-time

 
 

Submit your CV

Please submit your CV through the form below and we will contact you shortly.

 

HOW WE CAN HELP

Drop by for
coffee