Job opportunities All vacancies

Account Manager Belgium

Job description

Onze klant heeft wereldwijd 13 filialen (Algerije, België, Brazilië, Bulgarije, Slowakije, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Polen, Portugal, Rusland, Nederland en Oekraïne) en heeft productiesites in België, Rusland en Brazilië. Het wereldwijde verdeler netwerk groeit non-stop. Deze internationale aanwezigheid betekent dat onze klant actief is in meer dan 100 landen met meer dan 35.000 realisaties. Wereldwijd heeft het bedrijf 450 mensen in dienst.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

Als Account Manager sta je na een grondige opleiding in voor het behoud en de verdere uitbouw van het klantenbestand, dat bestaat uit een zeer divers cliënteel dat kan gaan van een lokale landbouwer tot het hoofd van een multinational.

Je stelt de producten voor, geeft technisch advies, maakt een grondige behoefteanalyse en blijft doorvragen aan de klant tot je een duidelijk beeld hebt van zijn verwachtingen.

Je maakt offertes, die je kan afronden in een order. Voor de offertes werk je nauw samen met de binnendienst en studiedienst.  Eens het project verkocht is, zorg je voor een goede overdracht van informatie naar de interne projectmanager die vanaf hier het project overneemt.

Jouw succes bestaat uit regelmatige klant- en projectbezoeken, een goede relatie opbouw en vooral het geven van deskundig advies en een continue opvolging van het project ook na de verkoop.  In deze functie rapporteer je aan de Managing Director Belgium. Ben je op zoek naar een functie waar je jouw technische kennis en jouw commerciële skills kan combineren en waarbij je op een heel zelfstandige en autonome manier kan werken met een tof team achter jou, dan is dit beslist iets voor jou! 

Skills and personality

PROFIEL

- Je genoot een hogere opleiding bij voorkeur in een economische of technische richting.

- Je beschikt over een goede dosis gezond verstand en kan een werkervaring van 3 tot 5 jaar in B2B bij voorkeur in investeringsgoederen voorleggen.

- Passie voor het verkopen van bouwtechnische producten is een absolute must.

- Ondernemerschap, commercieel inzicht en klantgerichtheid typeren jouw persoonlijkheid.

- Je moet goed kunnen luisteren naar klanten en hun noden kunnen analyseren, een groot inlevingsvermogen is hiervoor cruciaal alsook de durf om door te vragen.

- Daarnaast bent ook zeer analytisch, ben je eveneens een teamspeler, en kan je omgaan met verandering. 

- Je toont flexibiliteit en beschikbaarheid om op verzoeken van klanten te reageren en beheerst verkoop- en onderhandelingstechnieken.

 - U dient perfect tweetalig te zijn voor deze functie Frans en Nederlands.

Contract

Executive search

Experience

minimum 3 years

Education

Higher Education

Languages

Dutch, French

Sector

Other

Region

Wijnegem

Job type

Full-time

 
 

Submit your CV

Please submit your CV through the form below and we will contact you shortly.

 

HOW WE CAN HELP

Feel free to
drop in for a coffee.